z13

I dag besidder virksomheder og andre organisationer store mængder af data, som er direkte udledt af den teknologiske udvikling. Medarbejderne åbner dagligt dørene for cyberangreb og andet ballade, og derfor er det vigtigt at beskytte virksomhedens sikkerhed mod faldgruber. Med phishing træning kan du styrke din virksomhed indefra og undgå, at svindlere får fat i personfølsomme oplysninger, som er lagret i jeres system. Læs med nedenfor, og bliv klogere på hvordan. 

Angreb er stigende

Phishing træning udgør en vigtig faktor for, at I som virksomhed kan opretholde en fornuftig cybersikkerhed. I år 2020 blev phishing målt til at være den mest almindelige form for cyberkriminalitet, og antallet af hændelser er næsten fordoblet i hyppighed, i forhold til det foregående år. Typiske kendetegn på phishing er, at meddelelsen har dårlig grammatik og stavefejl, virker usædvanlig i sit indhold og kræver, at du handler hurtigt på vedkommendes forespørgsel. Det vil oftest være medarbejderne i en virksomhed, som modtager disse mails, og derfor er det vigtigt, at de med phishing træning bliver uddannet i, hvordan de kan skelne phishing fra reelle henvendelser. 

Sådan undgår du phishing 

Helt centralt for phishing træning er, at man følger to foranstaltninger, der hjælper dig med at beskytte din virksomhed mod angreb. Disse foranstaltninger kaldes sandboxing og pen-test med simuleringer. Sandboxing er en isoleret forsvarsteknik, der er skabt til at køre usikre og uautoriserede applikationer, der forhindrer dem i at skade det underliggende system. Det indebærer kontrol af alle kommunikationsvejene i jeres virksomhed, som er e-mails, vedhæftede filer og webadresser. Pen-test med simulationer er en sikkerheds træningsøvelse, der går ind og tester virksomhedens modstandsdygtighed mod phishing. Dette kan gøres gennem phishing træning, som laves af virksomhedens egne medarbejdere eller eksterne træningspartnere. Ud fra resultaterne laves en rapport over faldgruberne inden for jeres IT-sikkerhedskultur, og derfra kan I arbejde jer videre op. 

Spred budskabet 

Det er ikke hensigtsmæssigt kun at udføre en række forløb med phishing træning. Sikkerheden i jeres virksomhed skal tages alvorligt, og derfor er det nødvendigt at skabe en cybersikkerhedskultur med langsigtede mål. Dette skal til for at fremme gode adfærdsskikke og give medarbejderne interne muligheder, for at træne deres færdigheder i at beskytte organisationen mod phishing og andre cyberangreb. Man kan også vælge at lave en belønningsordning, der tilgodeser de medarbejdere, der bruger ekstra tid på at optimere sikkerheden i jeres virksomhed. Ved at sikre organisationens involvering i træningen, reducerer I betydeligt chancerne for et nyt cyberangreb.