z13

Vi kender det alle sammen. Det er som om computere bare ikke holder lige så længe, som de gjorde i gamle dage. I gamle dage holdt de egentlig heller ikke synderligt længe. Under alle omstændigheder så sker det med jævne mellemrum, at din computer skal skiftes ud, men hvad gør du så?

Du kan købe en, der er lige så god som den gamle, men koster det halve af hvad den gamle gjorde, da den var ny, men du kan jo også købe en, der er endnu bedre end den gamle, som koster det dobbelte, og til næste år er faldet til det halve.

Her får du fem grunde til, at du skal vælge den dyre model, der falder i værdi, selvom du ikke spiller på den, og fem grunde til at vælge den billige model, der allerede er ud-dateret, og bestemt ikke kan køre de nyeste spil.

Skal du vælge den dyre model?

5 grunde til at vælge den dyre computer

Inden de fem grunde bliver opremset, er der en grund der skal stå for sig selv, og som overskygger alle de andre. Hvis det ikke handlede om at købe, men om at få, så ville du vælge den dyre. Ergo, har du allerede valgt. Det du i virkeligheden skal spørge dig selv om, er om budgettet kan holde til, at du låner 5000 eller ej.

Men inden alt er afgjort, gennemgår vi først de gode grunde for den dyre model:

  1. Den dyre computer er utvivlsomt markant bedre end den billige, og kan køre alle de nyeste spil
  2. Du lagger mindre med en bedre computer, det er et velkendt faktum, og så bliver dine venner også pisse misundelige.
  3. Det kan godt være den dyre computer er halvt så meget værd om et år, men om et år er den billige ingenting værd, og så skal du bare købe en ny igen.
  4. Du bliver gladere for den dyre computer.
  5. Du kan låne pengene til den dyre computer.

Skal du vælge den billige model?

5 gode grunde til at vælge den billige computer

Det er altid nødvendigt at lade fornuften tale, og i det mindste høre, hvad den har at sige. Bagefter kan du gøre som du vil. Derfor får du her 5 gode grunde til at vælge den billige computer frem for den dyre:

  1. Den billige computer er sidste års dyre computer, og den kan køre de fleste af de nye spil, der kommer, og hvor mange spil spiller du overhovedet, hvor det er vigtigt at have en høj opløsning?
  2. Lags er hyggeligt, lags er old-school, og vigtigst af alt så bliver du en bedre gamer af at skulle forholde dig til lags. Modstand giver karakterstyrke, er det ikke sådan man siger?
  3. Lige meget hvilken computer du vælger, går der ikke længe før den skal skiftes ud igen. Hvis du vælger den billige model, kan du starte en opsparing i stedet for at betale af på et lån, og så har du penge til den dyre næste gang, helt uden at skulle låne!
  4. Du bliver ikke nødvendigvis gladere for den dyrere computer, det er bare noget du bilder dig selv ind. Når du først sidder ved computeren, er du ligeglad med om den var billig eller dyr.
  5. Du behøver ikke låne penge, for at købe den billige computer.

Nu har du læst begge udlægninger, men i sidste ende er det op til dig, om du vælger det ene eller det andet. Held og lykke.