z13

En stationær PC er stadig uovertruffen som gaming maskine. Selvom der findes imponerende gaming bærbare så halter de stadig efter de stationære. Grunden er, at der simpelthen er meget mere plads i en stationær. Det gør, at du kan bruge større komponenter. Når det gælder elektronisk hardware, bliver det simpelthen dyrere at pakke teknologien på mindst mulig plads.

Et andet problem er varmen. CPU og grafikkort udvikler en hel del varme som kan være svær at komme af med når pladsen er knap. I en stationær PC har du plads til store køleelementer, endda vandkøling. Se med her og find ud af, hvor nemt det faktisk kan være at samle en computer helt selv – det er meget nyttigt!

computer

Prøv dig frem på en gammel maskine

Hvis du er bange for, at du kan spolere noget ved at bygge din egen PC, så er det måske en ide, at du prøver dig frem. Find en gammel PC og åbne kabinettet. Det første indtryk kan være forvirrende. Men så snart du kan sætte navn på komponenterne, finder du hurtigt ud af, at det faktisk slet ikke er så indviklet.

Grundlæggende består en computer af et bundkort, en cpu med køler, RAM, et grafikkort, lydkort og en eller flere harddiske. Det hele pakkes i en metalkasse, kaldt kabinet. En strømforsyning sørger for energien. Så det er faktisk kun en håndfuld komponenter. De er nemme at ind- og udbygge, og det er næsten umuligt at lave fejl. Et grafikkort passer kun i grafikkort slottet, og sådan er det med alle de andre komponenter også.

At montere en kattedør er heller ikke svær

Når du nu har prøvet kræfter med at samle en PC, giver det dig måske mod til også at prøve andre gør-det-selv ting. Fx at indbygge en kattedør. En Staywell kattedør er ikke svær at montere, og din kat vil takke dig for det. En kattedør eller kattelem som de også hedder, giver din kat mere uafhængighed. Og det er noget, som alle katte værdsætter.

For at holde fremmede katte ude kan du udstyre kattelemmen med en magnetlås. Den åbnes kun for den kat med det rigtige halsbånd.