z13

I dag er det ikke det samme at lede efter bolig, som det var for 50 eller bare 10 år siden. Den digitale tidsalder skrider hurtigere og hurtigere frem. I dag er det så godt som alle, der finder deres næste bolig på nettet. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvad dette indebærer, både for dig, der arbejder inden for boligmarkedet, men også for dig, der blot er på udkig efter din næste bolig.

boligbyggeri

Bedre repræsentation af byggerier

I gamle dage var der ikke meget at gøre, når man skulle præsentere et boligbyggeri, der endnu ikke var bygget. Jo, man kunne vise tegningerne, hvis de potentielle kunder bevægede sig ind på kontoret. Men for de umiddelbart interesserede er boligmarkedet i dag et helt andet monster.

I dag kan man som boligsøgende gå ind på hjemmesider og få adgang til professionelle modeller, grafik og materiale, der gør det nemt at forestille sig, hvordan det endelige byggeri kommer til at se ud.

Som sælger og udlejer er det vigtigt at være med på denne bølge, da det kan betyde meget for en potentiel køber, at de kan visualisere sig det, de investerer i. Henvend dig eventuelt til et firma, der specialiserer sig i 3D visualisering og find ud af, om det giver mening for dig at få lavet. 

Internettet giver denne mulighed, ligesom det gør det nemmere at nå ud til de rigtige mennesker via målrettet annoncering. Et klik på en hjemmeside er noget lettere for en kunde, end at skulle ringe op, komme ind på et kontor og høre om et nyt byggeri.

 Huskoeb

Boligsøgning på nettet

Også selve det at lede efter en bolig er en helt anden proces end førhen. Førhen slog man op i avisen og ringede til telefonnumre. I dag søger man på nettet. Er du studerende i Esbjerg, er der en side for Studiebolig i Esbjerg. Til enhver tænkelig situation er der masser af steder at søge hen.

På den ene side gør det søgningen lettere, fordi det betyder, at du ikke behøver at ringe til nogen i første omgang. Samtidig kan man dog også sige, at boligmarkedet virker en smule mere uoverskueligt på denne måde. Det er noget, man må vænne sig til. Og der kan stadig være en fordel i at ringe til ejendomsmæglere. For en udlejer er det vigtigt at tænke over oplevelsen af at være boligsøgende i den digitale æra. Det store udbud og de upersonlige annoncer gør det svært at vide, hvor man skal starte.