z13

At starte en virksomhed, som har med computere at gøre er noget, som rigtig mange mennesker gør. Flere og flere begynder en virksomhed, som på den ene eller anden måde har noget med computere at gøre. Det kan virke overvældende når man ser tallene. Men kigger man på virkeligheden er det ikke så overraskende. Som medarbejder på et kontor et sted vil man nemlig meget ofte blive præsenteret for nye computerprogrammer. Dagligt skal man tage stilling til et nyt program man skal bruge. Det kan være en stor mundfuld hvis man er medarbejder og konstant bliver præsenteret for nye programmer. Men det, at der er så mange programmer man skal bruge, gør selvfølgelig også, at der er mange der skal udvikles. I takt med, at så mange programmer bliver brugt og udviklet, bruger vi mere og mere tid foran computeren. Det er med til at gøre, at vi kan udføre vores arbejde. Det er dog også noget, som er en udfordring for vores helbred. For det er vigtigt, at man af og til holder en pause fra computeren. At sidde foran skærmen en hel dag er noget mange gør, men et par minutters pause fra skærmen kan være meget vigtigt af og til.

Computerarbejde er vigtigt for alle

Uanset om du er lærer, videnskabskvinde eller noget helt andet vil du sidde foran computeren hver dag. Du vil have mange ting du skal tage stilling til, som alt sammen foregår på computeren. I og med, at alt foregår på computeren kan det af og til virke som en spiral. For mange mennesker starter måske med at læse en mail. I denne mail står der, at du skal gøre noget. Det der skal gøres får dig til at tænke på en anden ting du burde have gjort i går, som du går i gang med. Pludseligt bliver du forstyrret af en notifikation, som siger, at du bør gøre en helt tredje ting. Denne spiral kan være stressende og den kommer ofte tilbage når man kommer hjem. Så sidder man nemlig tilbage med en følelse af, at man ikke har nået alt man skulle gøre. For den første ting man skulle gøre fik man aldrig gjort fordi, at man så begyndte på den anden og den tredje ting. Det kan være stressende for enhver og derfor er det vigtigt, at man altid er god til at håndtere disse situationer.

En ting du kan gøre er at arbejde mindre. Du kan låne penge (eksempelvis lån 10.000 kr.)og dermed sørge for, at penge ikke er et problem nu hvor du har færre timer. Det er naturligvis penge du skal betale tilbage igen, så du bør ikke bare låne penge uden videre. Tværtimod bør du sørge for, at du ved præcist hvornår du kan betale pengene tilbage igen. Det vil nemlig gøre, at du sagtens kan finde ud af hvordan du får betalt pengene tilbage igen på et tidspunkt hvor du rent faktisk har økonomien til det. Noget andet du kan gøre, som ikke er så økonomisk omstændigt er at tage en pause af og til. Gå væk fra computeren og gå en lille tur.

Små skærmfri pauser gør dig ikke mindre effektiv

Der er nogle der tror, at det at tage en pause fra skærmen af og til automatisk vil gøre, at man bliver mere ineffektiv. Det er dog slet ikke tilfældet. For tværtimod kan det faktisk gøre, at man er mere effektiv. Hvis man sidder og har lidt ondt i ryggen og ikke er koncentreret kan man alligevel ikke samle sig om at gøre noget. Hvis man derimod går en tur af og til kan man komme tilbage med fornyet energi og så vil man være meget effektiv og arbejdende.

Når du holder en pause kan du tage høretelefoner i ørerne og gå en tur. Du kan høre noget yogalignende musik, som kan gøre, at du slapper helt af. Det vil både du og dine kollegaer blive meget glade for.