z13

Hvis du sidder i et IT-startup og først lige er ved at komme rigtig i gang med virksomheden, så er det vigtigt, at du lægger en helt klar linje og strategi for virksomhedens udvikling og vækst.

Her kan du læse fem tips til, hvordan du skaber en succesfuld IT-virksomhed. Du kan blive klogere på team-sammensætning, samarbejde, målgruppe og flere andre faktorer, som alle bidrager til at skabe en succesfuld virksomhed.

#1 – Sammensæt det helt rigtige team

Når du starter en IT-virksomhed, er det meget vigtigt, at du får de rigtige spillere med på holdet fra starten. Først og fremmest bør du overveje dit lønningsbudget ift. de kompetencer, du mangler. Det er ikke sikkert, at du har råd til de helt store lønninger fra dag et. Af den grund kan det give mening at ansætte til junior stillinger og lede efter motiverede personen, der gerne vil være en del af et spændende IT-startup.

Det handler dog ikke kun om profiler og kompetencer. Det er også essentielt, at du sammensætter et team, som har en god kemi, og hvor hver enkel medarbejder indgår som en del i det store fællesskab. Én enkel medarbejder, der ikke passer ind socialt, kan være skadende for hele det sociale liv på arbejdspladsen. Derfor er dette noget, du bør overveje, inden du ansætter.

#2 – Skab et godt samarbejde på tværs af teamet

Når du først har fået sammensat det helt rigtige team, så handler det om at få teamet til at arbejde sammen så effektivt som muligt. Det skaber bedre resultater og mere arbejdsglæde.

I kan arbejde med samarbejdet internt. Det kan I eksempelvis gøre gennem forskellige aktiviteter, der bringer medarbejderne tættere sammen.

Udover at arbejde med samarbejdet internt, kan I også få hjælp udefra. Det kan I for eksempel gøre ved at deltage i et foredrag, hvor I kan høre mere om samarbejde fra kompetente og spændende foredragsholdere, der kan give jeg tips og tricks til at skabe et godt samarbejde. Tjek denne spændende mulighed, hvis det lyder som noget for din IT-virksomhed.

Hvis I finder det foredrag, der matcher jeres virksomhed, vil I opleve et inspirerende forløb, hvor I blandt andet kan blive klogere på, hvordan I bruger hinandens styrker, hvordan forskellige medarbejdere bliver motiveret og meget andet.

#3 – Drag inspiration fra andre (og gør det bedre)

Hvis du vil have succes med din IT-virksomhed, kan du med fordel se på, hvad andre succesfulde virksomheder i branchen har gjort for at opnå succes. Det betyder ikke, at du skal efterligne dem – men det betyder, at du kan drage inspiration fra de ting, de gør godt, samtidig med at du kan identificere, hvad de kunne gøre bedre. På den måde får du en liste over ting, som I kan gøre lige så godt – og bedre.

#4 – Hav en klar målgruppe og niche

IT er en bred branche. Hvis I gerne vil adskille jer fra jeres mange konkurrenter, kan I med fordel finde en specifik niche, hvor I kan blive den ledende spiller. I kan altid udvide eller dreje jeres fokus senere, men det er helt klart lettere at blive et kendt navn i branchen, hvis I er eksperter på et eller et par områder.

#5 – Find de rigtige kunder, og giv slip på de forkerte

Sidst men ikke mindst handler det om at finde de kunder, der matcher jeres virksomhed. Det betyder også, at det ikke nødvendigvis er en fordel at hive alle kunder ind, der viser en interesse for jeres virksomhed. Hvis én kunde ikke matcher jeres virksomhed, vil samarbejdet med kunden ikke kunne fungere optimalt, og så er det bedre at forklare dem, at I ikke er det rette match.